donderdag 28 maart 2013

RSS


RSS

Om eens te proberen wat de opties zijn bij het gebruiken van de RSS-Feeds, heb ik een paar manieren geprobeerd, als je op een site bent en je gebruikt de RSS knop dan krijg je vooral een web 1.0 versie van die website te zien, dit is nogal  apart en heeft volgens mij geen toegevoegde waarde.

Wat beter werkt is een Feedreader, met zo’n vertaalprogrammatje  kan je precies de Feeds zien die je volgt, op je eigen computer heb je dan altijd een snel overzichtje van de onderwerpen die je volgt. Toch is dit achterhaald, in 2012 heb je daar tenslotte je smartphone voor, alle actuele zaken kan je daarop volgen. Door de pushberichten krijg je zelf een melding als je daarvoor bent aangemeld. Ik heb mij bijvoorbeeld geabonneerd op pushberichten van een weerprogramma, waardoor ik een berichtje krijg als er voor de volgende dag goede wind is voorspeld om te surfen.

In het programma van netvibes raak ik al heel snel verdwaald in alle mogelijkheden en opties, ook de weergave vind ik onprettig.

Voor mij hebben deze sites niet veel toegevoegde waarde, de feeds zijn inmiddels ingehaald door apps, en als ik zaken wil delen, dan doe ik dat privĂ© via Facebook, en professioneel via Linkedin. De digitale wereld raast voort in zijn ontwikkeling en ik zie de actuele waarde van RSS niet meer in. 

RSS feeds is net zoiets als een parkeersensor, totaal overbodig als je goed kan inparkeren. Als je informatie wilt vinden, moet je kunnen zoeken.


Opdrachten op school worden via de digitale leeromgeving aangeboden. Daar maken wij op school steeds meer gebruik van. Op Atelier, onze digitale leeromgeving kunnen leerlingen opdrachten vinden, maken en inleveren. Voor deze opdrachten zijn dan ook links naar bronnen gemaakt. Op die manier ontstaan er dossiers van de leerlingen en kunnen we uiteindelijk over een langere periode zien wat en hoe een leerling gewerkt heeft. Ik ben voorstander van dit gesloten systeem, want als er via internet gewerkt wordt, dan zijn de documenten of filmpjes vaak nog jaren en jaren te vinden via google. Of je daar nou op zit te wachten als een potentiele werkgever je even googled? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten